Türkiye'de daimi ikametgaha taşınmak için değerli tavsiyeler.

Başka bir ülkede daimi ikametgaha taşınmak için beklenmedik tatsız sürprizlerden kaçınmak için dikkatli bir şekilde hazırlanmanız gerektiği hiç kimse için bir sır değil. Bu yazımızda sizlere taşınmaya hazırlanmanın temel yönlerinden bahsetmeye çalışacağız.
1. Belgeler. Her şeyden önce, Türkiye'ye taşınmak için hangi belgelerin gerekli olduğunu önceden öğrenin ve bunları hazırlayın. Dikkatli olun ve ileride yararlı olup olmayacağını düşünmeden tüm belgeleri bir kerede alın.
Her şeyden önce, yanınızda getirin:
• çocukların doğum belgesi;
• evlilik belgesi (boşanma);
• pasaportlar;
• diplomalar, okul sertifikaları.
Lütfen, yurtdışındaki orijinalliğini teyit eden tüm belgelerin asıllarına Apostil damgası yapıştırmanız gerekeceğini unutmayın. Okul çağında çocuklarınız varsa ve onları bir eğitim kurumuna yerleştirmeyi planlıyorsanız, eski okuldan gelen belgelere dikkat edin. Bir çocuğu bir üst sınıfa atamak için Milli Eğitim Bakanlığına teslim edildiğinden kesinlikle ihtiyaç duyulacaktır. Önceki evliliğinizden çocuklarınız varsa, diğer ebeveynden Türkiye'deki çocuk için daimi oturma ve çalışma izni almanız gerekir.
2. Dili önceden öğrenmeye başlayın.
Yeni bir ülkeye kolay uyum sağlamak için önceden Türkçe öğrenmenizi tavsiye ederiz. Bunun için birçok kurs, site, dil öğrenme programı bulunmaktadır. Ayrıca dili hem gruplar halinde hem de bireysel olarak uzaktan öğreten birçok öğretmen var. Ana şey, çalışmaya ciddiyetle yaklaşmak ve sonra her şey yoluna girecek!
3. Yakın gelecek için finansal güvenliği düşünün.
Yeni bir ülkeye ilk kez taşındığınızda, gerekli belgeleri hazırlamak, konut kiralamak (kiralık konuttan bahsediyorsak) ve gerekli belgeleri hazırlamak için kesinlikle belirli bir miktarda finansal kaynağa (5-6 ay boyunca) ihtiyacınız olacaktır. , tabii ki, günlük ihtiyaçlar için. Yeni bir iş bulmak da zaman alır.
Tabii ki, eski ikamet ettiğiniz ülkede kiraladığınız bir işletme veya gayrimenkulden bir tür aylık pasif geliriniz varsa, tüm bunlar çok yardımcı olacak ve yerleşmeniz çok daha kolay olacaktır.
4. Sağlık sigortası yaptırdığınızdan emin olun. Türkiye'ye taşındıktan sonra sağlık sigortanızı hemen yaptırmanız gerekecektir. Oturma izni alındıktan sonra düzenlenen sigortanın resmi olduğunu bilmek önemlidir. Bunun için asgari bir ücret ödenir (yıllık 250-350 Türk lirası) ve bu kadar düşük bir fiyatın yeterli kapsamı garanti ettiğini anlamalısınız. Bu nedenle, sizin için ilaç konusu ilk sıradaysa, Türkiye'de sağlık sigortasını - özel veya kamu - önceden düşünün. Tüm aile üyeleri otomatik olarak devlet sigorta poliçesi kapsamındadır. Bilgileri analiz edin, farklı şirketleri arayın ve size en uygun seçeneği seçin.
5. Eğitim kurumlarına karar verin. Çocuklarla bir taşınma planlıyorsanız, konuyu okullar ve anaokulları ile önceden incelemek daha iyidir. Türkiye'nin kendi halk eğitim sistemi vardır. Örneğin, çocuğunuzu bir devlet okulunun ilk sınıflarına göndermeyi planlıyorsanız, ebeveynlerden birinin sürekli evde olması gerekecektir. Kurallara göre, öğle yemeğinde alınması ve beslenmesi, ardından okula götürülmesi ve tüm dersler bittiğinde iki saat sonra tekrar alınması gerekecek. Ayrıca sabahları ve okuldan sonra çocuğu alıp eve getiren bir servis (okul otobüsü) vardır.Devlet anaokulları, kural olarak, sadece günün ilk yarısında, özel - haftada beş ila altı gün çalışır. Ancak bu, sağlanan hizmetlerin fiyatı sorusunu gündeme getiriyor. Özel bir anaokulu için asgari ücret, kurumun durumuna göre 1500 TL ile 2000-2500 TL arasında değişmektedir. Aynısı okullar için de geçerlidir: Devlet eğitim kurumları ücretsizdir, özel okulların fiyat etiketi yıllık 20.000-25.000 TL ile 40.000 TL arasında değişebilir. Türkiye'de yaşamak için bu kalemi mutlaka bütçenize ekleyin.
6. Ülkenin geleneklerini ve kültürünü keşfedin. Vakit ayırıp ülkenin zihniyeti, özellikleri, ulusal bayramlar, resmi tatiller, örneğin orucun nasıl tutulduğu, oruç sırasında nelerin yapılıp yapılmaması gerektiği hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalışın. Bu bilgi, daha hızlı adaptasyon için kesinlikle işinize yarayacaktır. Yerel halkın geleneklerini ve davranışlarını bilmek, komşularınızla arkadaş olmanız ve yeni koşullarda yaşama alışmanız için daha kolay olacaktır.

Daha fazla bilgiyi kanalımızda görebilirsiniz https://instagram.com/avsallarproperty?r=nametag

HABERLER