Türkiye'de Emlak Satın Almakla İlgili Yaygın Mitler

Türkiye'de Emlak Satın Almakla İlgili Yaygın Mitler

Efsane 1: "Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de gayrimenkul satın almak zor bir süreçtir, çünkü yasal prosedürler uzun zaman alır."

Gerçek: Türk hükümeti son yıllarda yabancı alıcılar için süreci çok daha kolaylaştırdı. Bu sayede Türkiye'de gayrimenkul satın almak birçok ülkeye göre çok daha kolay ve hızlıdır. Örneğin, mülkiyet devri için başvurduktan sonra bekleme süresi yoktur ve tüm satın alma süreci sizi üç gün kadar kısa bir sürede alabilir.

Efsane 2: "Türk hükümeti, benim ölümümden sonra mülkü alabilecek"

Gerçek: Türkiye'de satın aldığınız mülk, kat mülkiyeti (mutlak) mülkiyetindedir. Bu, mülkiyetin mülkü satın alan kişiye ait olduğu anlamına gelir. Ölümünüzden sonra, mülkünüz yasaya uygun olarak aile üyeleri tarafından miras alınacaktır.

Efsane 3: "Daha önce Türkiye'de hiç emlak satın almadığım için emlakçılara güvenebilir miyim bilmiyorum."

Gerçek: Türkiye yatırımcılara sadık bir ülke, burada yasama düzeyinde alıcıların haklarını koruyan kurallar var. Ülkede birçok profesyonel ve saygın gayrimenkul danışmanlık ajansı bulunmaktadır. Ayrıca, tüm emlak acenteleri zorunlu lisansa tabidir. Dilerseniz, ajansın gerçekliğini her zaman doğrulayabilirsiniz.

Efsane 4: "Türkiye'de mülk satın almayı erteliyorum çünkü Türkiye'ye seyahat etmek için zamanım yok - ne eğlence için ne de resmi süreçle uğraşmak için."

Gerçek: Katılımınızı gerektiren tüm resmi işlemler vekaleten yapılabilir. Acentemiz ile iletişime geçerek, şeffaf ve avantajlı koşullarla uzaktan gayrimenkul satın alabilirsiniz. Çevrimiçi modda, video bağlantısıyla, ilgilendiğiniz nesneleri görüntüleyebilir ve hem onlar hakkında hem de bir bütün olarak süreç hakkında her türlü soruyu sorabilirsiniz.

Efsane 5: "Türkiye'de hayat çok pahalı."

Gerçek: Türkiye'de yaşamanın maliyeti çoğu Avrupa ülkesinden çok daha ucuz. Ayrıca Türkiye İstatistik Kurumu'nun verileri, 2020 yılı nihai tüketim harcamalarında satın alma gücü paritesi sonuçlarına göre Türkiye'nin Avrupa'da yaşamak için en ucuz ülke olduğunu gösteriyor.

Efsane 6: "Türkiye nüfusunun çoğunluğu Müslüman, bu yüzden yerel yaşama alışabilir miyim emin değilim."

Gerçek: Osmanlı İmparatorluğu'ndan bu yana Türkiye'de çeşitli dinler ve kültürler bir arada var olmuştur. Geçtiğimiz yüzyıllarda, farklı ülkelerden, inançlardan ve kültürlerden insanların barış içinde bir arada yaşadığı hoşgörülü bir ortam gelişmiştir. Türkiye'nin farklı ve heterojen yapısı, yerel yaşama çabuk alışmanızı ve kendinizi rahat hissetmenizi sağlayacaktır.

Efsane 7: “Çocuklarım Türkçe bilmiyor. Korkarım ki dil engeli yüzünden Türkiye'de iyi bir eğitim alamayacaklar."

Gerçek: Türkiye'de çok sayıda nitelikli uluslararası okul var. Resmi eğitim dili İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca vb. olan bir okul seçebilirsiniz.

Efsane 8: "Bir mülk satın aldıktan sonra çok fazla yıllık vergi ödemem gerekiyor."

Gerçek: Türkiye'de vergiler diğer birçok ülkeye göre çok daha düşüktür. Örneğin, konut vergisi büyükşehir bölgesi dışındaki mülkler için %0,2 ve büyükşehir bölgesi içindeki mülkler için %0,4'tür.

Efsane 9: "Türkiye'de gayrimenkul düşük gelirli"

Gerçek: Türk mülkü satın almanın en önemli nedenlerinden biri yatırımınızın geri dönüşüdür. Her yıl daha fazla turist otellerde değil, kaliteli dinlenme ve daha uzun süre için iyi altyapıya sahip konut komplekslerinde dinlenmeyi tercih ediyor. Birçoğu kışı sıcak Alanya'ya bırakır.

HABERLER