Alanya'da kışın ne yapılır?

Kışın Alanya'da tatile giden veya yaşayan birçok insan, sezon dışında ne yapmalı ve ne yapmalı? Bu yüzden size kışın Alanya'da sıkılmanıza izin vermeyecek küçük bir eğlence listesi sunuyoruz:

PARKLAR VE KANYONLAR

Alanya'da kış, şehrin çevresindeki milli parkları ziyaret etmenin en iyi yoludur, pitoresk kanyonlar - ısısız hoş hava, havasızlık yürüyüş için iyidir ve yılın bu zamanında yeşillik yağmurlar sayesinde parlak, sulu. Hava çiçekli meyve ağaçlarının kokusuyla dolu... inanılmaz hisler garanti!

YERLER VE TARİHİ ANITLAR

Alanya'da kış mevsimi, şehrin turistik yerlerini ve tarihi eserlerini rahatça keşfetmek için en iyi zamandır: Bizans kalesi, Kızıl Kule ve Kızıl Kalesi, Atatürk ve Alanya Sultanı Alaaddin Keykubat'ın anıtı. Aşağıdaki mağaralar özellikle değerlidir ve ilgi çekicidir: Damlataş Mağarası, Dim Mağarası ve Karain Mağarası.

MİLLİ MUTFAK

Ulusal mutfağın tadını çıkarmanın ve yerel kafe ve restoranlarda Alanya manzarasının keyfini çıkarmanın tam zamanı. Tavsiye: "turistik" yerleri tercih etmeyin, ancak burada çok lezzetli bir öğle yemeği yiyebilirsiniz, ancak popüler rotalardan uzak, balık ve et yemeklerinin lezzetli olduğu, mükemmel kahve ve geleneksel Türk çayının demlendiği küçük aile restoranlarını seçin.

ALIŞVERİŞ YAPMAK

Alışveriş de kimseyi kayıtsız bırakmayacak. Alanya, yerel pazarlardan satın alınabilen ipek kumaşlar ve halılar, deri ve mücevherler ile ünlüdür. Kışın, turist akını olmaması nedeniyle fiyatlar düşer, bu nedenle malların maliyetinden hoş bir şekilde şaşıracaksınız.

DENİZ, GÜNEŞ VE KUM

Güneşli bir günde, piknik yapmak için denize gidin. Akdeniz'in kıyılarında şifalı deniz havasının tadını çıkarabilir, güneşlenebilir ve hatta yüzebilirsiniz.

KAYAK MERKEZİ

Aktif dinlenmeyi sevenler Davraz kayak merkezi tarafından karşılanacak. Parkurların toplam uzunluğu üç kilometreden fazla, hem yetişkinlerin hem de çocukların eğlenebileceği bir yer var. Kayak sezonu Aralık ayının ortalarında başlar.

SPOR

Alanya'da kış ayları spor için oldukça rahattır. Deniz kenarındaki gezinti yerleri, bisiklete binmek havanın ve hafif esintinin tadını çıkarmak için idealdir. Alanya'da çok sayıda bulunan sokak simülatörleri üzerinde çalıştığınızdan emin olun - bu hem faydalı hem de eğlenceli ve ayrıca tamamen ücretsizdir.

REKREASYON

Ve elbette, Alanya'daki modern konut komplekslerinin, hava koşullarından bağımsız olarak mükemmel bir dinlenme sağlayacak mükemmel bir gelişmiş altyapı ile donatıldığını hatırlamanız gerekir. Isıtmalı havuzlar, jakuziler, saunalı ve banyolu SPA merkezleri, masaj odaları, bowling salonlu eğlence kompleksleri, sinema, bilardo ve diğer eğlenceler hizmetinizdedir.

HABERLER