Türkiye emlak piyasasında mevsimsellik

Potansiyel emlak alıcıları genellikle yılın hangi zamanında Türkiye'de emlak satın almanın daha iyi olduğunu merak ediyor ve fiyatlar mevsime göre değişiyor mu?

Mevsimsellik, birçok endüstride ve özellikle ticarette var olan bir kavramdır. Türkiye'deki emlak piyasasına gelince, denize yakın ve büyük şehirlerdeki daire ve evlerin fiyatlarının sırası yıl boyunca değişmiyor. Bununla birlikte, farklı mevsimlerde sunulan nesnelerin çeşitliliği artabilir veya azalabilir.

İlkbahar, Türkiye'deki sonbahar gibi güzel ve bir çalışma gezisine gelmek ve bir daire seçmek için idealdir. Tam bu sırada satıcılar mülklerini satışa çıkarmaya başlar ve Nisan veya Ekim aylarında Türk tatil yerlerine gitmek çok daha kolay ve ucuz hale gelir.

Plaj sezonunun zirvesinde - Mayıs'tan Ekim'e kadar, sahipleri para kazanmak ve kendilerini rahatlamak için evlerini tatilcilere kiralarlar. Bu nedenle, şu anda ikincil piyasadan bir nesnenin görüntülenmesini ayarlamak daha zor olabilir. Bir müteahhitten bir daire almak istiyorsanız, yüksek sezon, manzaraları organize etmek için bir engel değildir.

Türk tatil beldelerinde yazın sıcak olduğunu lütfen unutmayın, bu nedenle sıcağa iyi tahammül edemiyorsanız, sıcaklık düşene kadar beklemenizi ve gezi geziniz için daha uygun havayı seçmenizi öneririz.

İstatistiklere göre Türkiye'de gayrimenkul satın almak için en popüler mevsim ilkbahar ve yaz aylarıdır. Bununla birlikte, profesyoneller ve bilinçli alışveriş yapanlar, sonbahar ve kışın bir anlaşmayı incelemek ve sonuçlandırmak için yadsınamaz avantajları olduğunu bilirler.

Tabii ki, güneşli sıcak yaz havalarında herhangi bir yaşam alanı, serin ve bulutlu bir güne göre çok daha çekici görünüyor. Ancak, Türkiye'de gayrimenkul satın almak için en iyi zamanın ne zaman olduğu ile ilgileniyorsanız, kışın yapmanızı tavsiye ederiz, çünkü şu anda dikkat etmeyeceğiniz tüm dezavantajları kesinlikle göz önünde bulundurabilirsiniz. yaz.

Sonbahar sonu ve kış aylarında ev almanın faydaları:

• Kış aylarında Türkiye'nin tatil beldesinin iklimi yüksek nem ile karakterizedir. Bu nedenle evdeki su yalıtımı yanlış yapılırsa, uzun süreli yağışlarda birinci kattaki dairelerin duvarları küflenebilir ve zemin ısınabilir. Kışın ne zaman, nasıl olursa olsun, onu görebilir ve doğru seçimi yapabilirsiniz.

• Bildiğiniz gibi Türkiye'deki tatil köylerinde çoğu evde merkezi ısıtma yok. Soğuk mevsim oldukça kısadır, bu nedenle klimalar binaları ısıtmak için yeterlidir. Klima sisteminin çalışmasını, bu koşullarda yaşam konforunu ve aktif kullanım süresi boyunca finansal maliyetleri değerlendirmek en kolay olanıdır.

• Türkiye'de kışın konut seçimi zemin kaplamasını objektif olarak değerlendirmenize olanak sağlayacaktır. Katılıyorum, yazın nesnelere baktığımızda, soğuk veya sıcak olsun, zemine hiç dikkat etmiyoruz. Kışın, sıcak bir zeminin varlığı, kaplamanın türü ve kalitesi çok önemli olacaktır.

• Türkiye'de tam anlamıyla deniz kenarındaki tüm dairelerin geniş balkon veya terasları vardır. Ve yaz aylarında balkon bizim tarafımızdan sadece dinlenmek ve güzel manzaraların tadını çıkarmak için ideal bir yer olarak algılanırsa, kışın binaları ısıtmak için iyi bir yardımcı olabilir. Mesele şu ki, bir gecede apartmanda hava soğur. Teras güneşli tarafa bakıyorsa, hızlı bir şekilde ısınır ve pencereleri açarak sadece havalandırma yapmakla kalmaz, aynı zamanda odaları ısıtarak rahat bir mikro iklim yaratırsınız.

• Tüm modern daireler, kendi bitişik bölgeleri ve iç altyapısı ile konut kompleksleri içinde inşa edilmektedir. Altyapı tesisleri uzman bir şirket tarafından yönetilir. Plaj mevsiminde, doğal olarak, işler her zaman çok aktiftir, ancak kışın gerçek durumu ve hizmet kalitesini değerlendirebileceksiniz.

HABERLER